sunnuntai 27. syyskuuta 2009

TIITUSKA -kakku


Hyvät leivontatoverit, arvon lukijat, saammeko esitellä; Tiituska! :)


Tältä näyttäisi meidän versio Tiituskan "omakuvasta". Kyseessä on siis ensimmäisen arvontamme toinen voittaja, jonka lupasimme ikuistaa kakun muodossa :) Kuvaus itsestä kakun muodossa oli seuraava :

TIITUSKA:
Jos olisin kakku, olisin kakku, jonka päällisenä olisi sulatettua tummaa suklaata, reunassa goottityylistä valkosuklaakirjailua ja vielä päällä aitoja punaisia ruusuja. Kakun sisältä löytyisi ensimmäisestä kerroksesta appelsiinimarmeladia ja appelsiinin palasia sekä aitoa vaniljaa sisältävä raikas mousse.Ja alemmasta kerroksesta löytyisi 60% tummaa suklaata ja ripaus chiliä sisältävä mousse. Kakun ajatuksena se, että kaunis päältä ja herkullinen ja tulinen sisältä.


Täytteet on kehitelty ihan tätä kakkua varten, pääsevät käyttöön kyllä toistekin! Pohjan ohje napattiin Mestari Aleniuksen kakkuklassikot kirjasta ja on sama kuin tässä kakussa. Täytyy myöntää että hiukan arvelutti tuo appelsiinin, chilin ja tumman suklaan yhdistelmä mutta osoittautuivatkin toimimaan loistavasti yhdessä :) Taas mureni yksi pinttynyt ennakkoluulo appelsiinin maun sopimisesta suklaan kanssa. Chili toi joukkoon vielä mukavan takapotkun. (Tekijöillä oli lisäksi hupaisa ilta maistelun ohessa seurata toisen ilmeitä sitä potkua odotellessa.."-potkiiko?" "-ei tunnu missään, lisää chiliä!" :D)



Goottityylisiä kirjailuita etsittiinkin sitten jokunen tovi, löytyi todella mieluisia mutta emme tahtoneet saada niitä taipumaan pursotettavaan muotoon ja päädyimmekin kirjoittamaan kakun nimen goottifontilla. Ei jää ainakaan epäselväksi tämän projektin idea :) Ruusujen kanssa kävi onneksi tuuri -me kun emme mitään jätä ikinä viimetippaan- kävimme etsimässä niitä lauantai iltana n. klo 16.30 kun kukkakaupat olivat jo kiinni ja löysimme onneksi s-marketista sen vihoviimeisen kimpun! Päälle ripottelimme ihan hitusen punaista sokerihilettä vaikka sitä ei kuvauksessa mainittukaan, se vain huusi päästä antamaan oman ripauksensa tähän hillityn dramaattiseen ja romanttiseen goottityyliin.


Pohja:
4 munaa
1 1/3 dl sokeria

1 1/3 dl vehnäjauhoja
1/3 dl perunajauhoja
1/3 dl kaakaota
2/3 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja jauhotettuun halk. 20 cm:n vuokaan, paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.

Appelsiinivaniljamousse:
1 dl kuohukermaa
½ prk flora vispiä
1 prk appelsiinituorejuustoa
4 rkl appelsiinimarmeladia (paseeraa kuoret pois)

vaniljatanko

Mittaa kuohukerma kattilaan ja lisää vaniljatanko. (vaniljatangon sisältä kannattaa kaapia siemenet kerman sekaan) Kuumenna kiehuvaksi ja jäähdytä. Sekoita kerman joukkoon appelsiinituorejuusto ja appelsiinimarmeladi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sekoita varovasti sekaisin.

Chili-suklaamousse:
½ dl kuohukermaa

½-1 rkl chilijauhetta
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
½ prk flora vispiä


Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita varovasti vaahtoon. Kuumenna kuohukerma, johon on lisätty chilijauhe, höyryäväksi. Lisää varovasti sekoittaen vaahtoon. Chilin määrää kannattaa hiukan maistella, chilijauheissa on eroja!

Kostutus:

2½ dl laimennettua appelsiinimehua + 1 tl vaniljasokeria


Kuorrute:
½ dl appelsiinimarmeladia (kuoripalat pois)

1½ dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

Eristä kakku ohuella appelsiinimarmeladikerroksella. Kuumenna kerma höyryäväksi, älä keitä. Sulata suklaa. Lisää suklaa kermaan ja sekoita tasaiseksi.

Onnea vielä voittajalle ja kiitos että saimme näin kauniin omakuvan toteutettavaksi!

5 kommenttia:

  1. Herranjestas, onpas hieno! Tuo on vielä parempi kuin mitä olin itse ajatellut :) Todella upea, saakos tuon viedä omalle blogisivustolle, tottakai kerron, mistä se on peräisin :)

    Ps. Tervetuloa vierailemaan vastaperustetussa KakkuManala blogissani! Lisään teidät suosikkiblogilistalleni, jos vain sopii?

    VastaaPoista
  2. Hieno ja tyylikäs kakku! Varsinkin tuo kirjoitus on upea! Chiliä...wau, rohkeaa:o)

    VastaaPoista
  3. Tiituska: Kiitokset, mukavaa, että kakku vastasi ajatuksiasi:) Tottakai saa viedä, sinun nimikkokakkusihan se on;) Kiitos kutsusta, Tulemme tutustumaan. Linkitys sopii myös:)

    Tuulis: Kiitos! Tekstistä oli tosi vaikea tehdä siistiä tuohon sivuun. No, jospa harjoitus tekisi mestarin. Chilin maku voimistuu kakussa ollessaan, seuraavana päivänä jälkimaku oli jokseenkin tulisempi;)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulostaa erihyvältä tuo kakku !
    Chili on loistava yhdistelmä suklaan kanssa leivonnaisissa :) Huomasin itse myös tuon, et maku voimistuu "vanhetessaan" kun laitoin juustokakkuun.

    VastaaPoista
  5. Tämä on hieno, tosi kiva, tykkään!!!!

    VastaaPoista